Uitstel betaald parkeren voor aantal zorginstellingen Hoornse Meer en Corpus Den Hoorn

Uitstel betaald parkeren voor aantal zorginstellingen Hoornse Meer en Corpus Den Hoorn

Het betaald parkeren in Groningen, wat per 1 maart 2023 ook voor de wijken Corpus Den Hoorn en Hoornse Meer geldt, zorgt voor problemen bij medewerkers van zorginstellingen in die buurten. Medewerkers van specialistisch verpleeghuis en revalidatiecentrum Maartenshof en TSN Thuiszorg krijgen daarom van de gemeente meer tijd om over te stappen op betaald parkeren. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt Dagblad van het Noorden. De directies van de instellingen hebben tot eind dit jaar de tijd om een nieuw plan voor het woon-werkverkeer in te voeren en personeel te stimuleren met de fiets of het OV naar werk te gaan. Tot dat plan is doorgevoerd hoeft het personeel geen parkeerkosten te betalen.

Bedrijven in Groningen mogen maximaal vijf parkeervergunningen aanvragen. Voor onder andere Maartenshof is dit veel te weinig om de kosten van alle medewerkers te dekken. Daardoor moeten medewerkers betalen voor het parkeren bij hun werk. Die kosten kunnen snel oplopen. 

Om de zorginstellingen tegemoet te komen geeft de gemeente ze daarom meer tijd om zich aan te passen aan het nieuwe parkeerbeleid. 

Bronlink : Uitstel betaald parkeren voor aantal zorginstellingen Hoornse Meer en Corpus Den Hoorn