Tiki Tangelder exposeert met ‘Glanzend lijfgoed’ in de Koppelkerk

BREDEVOORT – Met het project ‘Glanzend lijfgoed’ laat kunstenaar Tiki Tangelder uit Winterswijk de schoonheid van het alledaagse zien. Haar tekeningen, foto’s, teksten en keramische werken zijn van 27 januari tot en met 5 maart te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort.

Tiki Tangelder
Het werk van Tiki Tangelder (1983) is erop gebaseerd om de geschiedenis op een andere manier te representeren. Door actuele zaken met gebeurtenissen en/of personen uit het verleden te mengen, ontstaat er een ruimte waar Tangelder graag mee speelt. Met haar teksten en objecten hoopt ze toeschouwers op een andere manier te laten kijken en uit hun comfort zone halen. Ze brengt bronnen samen die inhoudelijk en formeel ver uit elkaar liggen en daardoor een spannend en verrassend resultaat geven. Grenzen worden opgezocht op een naïeve en (on)schuldige manier.

In al haar werk zit een bepaalde nijverheid, waanzin, naïviteit en geschiedschrijving. Zo ook in haar nieuwste project ‘Glanzend lijfgoed’.

Glanzend lijfgoed
Het project ‘Glanzend lijfgoed’ bestaat uit keramisch werk, teksten, tekeningen en foto’s. Het is een verzameling van wat veel mensen als simpele dingen beschouwen of over het hoofd zien. Door de toeschouwer onbevooroordeeld en met een zuivere blik te laten kijken, wil Tangelder waarde aan deze dingen geven. Waarde die het volgens haar verdient.

Het werk is zacht en hard tegelijk. Het raakt verdriet en blijdschap. ‘Glanzend lijfgoed’ is een stukje geschiedenis en belevenis die iedereen anders ervaart.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: 27 januari tot en met 5 maart 2023
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 – 17:00 uur
Entree Koppelkerk: € 6,- incl. kop koffie/thee

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Bronlink : Tiki Tangelder exposeert met ‘Glanzend lijfgoed’ in de Koppelkerk