Protesterende boeren weten Provinciehuis toch te bereiken; elf trekkers op Martinikerkhof

Protesterende boeren weten Provinciehuis toch te bereiken; elf trekkers op Martinikerkhof

Bij het Provinciehuis in de binnenstad van Groningen heeft zich dinsdagmiddag een grote groep protesterende boeren met hun trekkers verzameld. Hoewel de gemeente toestemming had gegeven voor de aanwezigheid van slechts drie tractoren, treedt de politie vooralsnog niet op.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie had eerder vandaag, op verzoek van de gemeente, de toegangswegen naar de binnenstad geblokkeerd. Hoewel de gemeente had gezegd dat er maximaal drie trekkers welkom waren, wisten zo’n vijftien voertuigen toch het Martinikerkhof te bereiken. Er is politie aanwezig. Die grijpt niet in, maar houdt wel toezicht.

De boeren willen hier hun onvrede laten blijken over de aanscherping van de landelijke mestregels.

Aan een van de tractoren hangt een groot spandoek met de tekst ‘Van der Wal, we zijn je leugens zat’ en een blauw-wit-rode vlag. Op het Martinikerkhof staat ook een busje met een aanhanger. Op het busje hangt eveneens een spandoek met daarop: ‘Wanneer onrecht recht wordt, wordt verzet een plicht’.

Boeren komen in Groningen bijeen om een serie protesten, die langs provinciehuizen in Nederland voert, af te sluiten. Een week geleden begonnen de boeren met hun protesten tegen het stikstofbeleid bij provinciehuizen.


Bronlink : Protesterende boeren weten Provinciehuis toch te bereiken; elf trekkers op Martinikerkhof