Mediawijs opvoeden

LICHTENVOORDE – Op donderdag 13 april organiseert het Preventieplatform Jeugd een bijeenkomst over mediawijs opvoeden voor ouders en opvoeders van kinderen tussen 2 en 8 jaar. Het gebruik van media door kinderen is een veelbesproken onderwerp onder ouders en opvoeders, en het vinden van een goede balans blijkt een uitdaging.

Tijdens de bijeenkomst worden verschillende vragen beantwoord, zoals hoe mediawijs het kind is en welke invloed ouders en opvoeders hebben op het mediagebruik. Ook komen geschikte soorten media voor jonge kinderen aan bod en wordt besproken welk nut het praten over wat je ziet met je kind heeft. Verder wordt er gesproken over hoeveel tijd een kind aan media mag besteden.

De bijeenkomst vindt plaats in Den Diek, Dijkstraat 30, Lichtenvoorde van 19.30 tot 21.00 uur. Geïnteresseerde inwoners uit de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk zijn van harte welkom en deelname is gratis. Aanmelden kan tot 6 april via de website van het Preventieplatform Jeugd: preventieplatformjeugd.nl/mediawijsopvoeden.

Bronlink : Mediawijs opvoeden